ISTORIJA

FOLIC ARCHITECTS DOO je studio formiran 2008. godine kao nastavak dve arhitektonske porodične prakse sa preko 30 godina radnog iskustva na više od 200 projekata. Firma posluje na lokalnom i na globalnom nivou iz studija u Beogradu, Srbija. Trenutno predstavlja jednu od vodećih praksi u zemlji i uključuje licencirane arhitekte, urbaniste, dizajnere i tehničare koji u timu sa spoljnim saradnicima ostalih inženjerskih struka rade na projektima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Rusiji. Poslednjih godina studio se najviše orijentisao na projektovanje velikih stambeno poslovnih i komercijalnih kompleksa u Beogradu, koji pojedinačno prelaze BRGP od 50.000m2, a pojedini objekti su kompletno realizovani ili su u fazi realizacije. Među njima su objekti poput Kapija Vračara, Cara Uroša, Green Hill Dedinje, Sredačka i drugi.

USLUGE

Pored projektovanja, studio se bavi i urbanističkim planiranjem, istraživanjem, održivim razvojem, pripremom lokacija i konsaltingom u oblasti građevinarstva.

PRISTUP

Naš pragmatičan pristup projektu je vođen potrebama korisnika, funkcionalnosti projektovanih prostora, racionalnošću konstrukcije i urbanistički osetljive forme koja svojom volumetrijom upotpunjuje okruženje u kome se nalazi.